شىنجاڭدىن غەززەگىچە

شىنجاڭدىن غەززەگىچە

ماھانىغا رەھمەت ، ئۇ ئامېرىکا زۇڭتۇڭلۇقىنىڭ کاندىداتى بولدى
شىنجاڭدىن غەززەگىچە

شىنجاڭدىن غەززەگىچە

ماھانىغا رەھمەت ، ئۇ ئامېرىکا زۇڭتۇڭلۇقىنىڭ کاندىداتى بولدى

جنگ ارزها

اهمیت دادن به صادرات ممکن است خوب نباشد زیرا باعث کاهش ارزش پول ملی می‌شود، یعنی تضعیف ارزش پول هر کشور در بازار جهانی ارز در حالی که ارزش واقعی آن بالاتر است، موجب ارزان شدن صادرات آن کشور به بازار جهانی می‌شود و به صادرکنندگان آن در مقابل رقبا برتری نسبی می‌دهد. این امر پازلی است که اقتصاددانان جهان بین ارزش پول ملی و افزایش صادرات باید یکی را انتخاب کنند!

زیرا کاهش ارزش پول ملی باعث تورم و گرانی در داخل می‌شود، مثلاً وقتی ریال در مقابل دلار تضعیف می‌شود، اجناس، گران‌تر و مردم عاصی‌تر می‌شوند اما از سوی دیگر، در ارتباط بین‌المللی باعث کاهش قیمت تمام شده کالای صادراتی شده و مزیت نسبی برای خریداران خارجی ایجاد می‌شود. در ایران همیشه همسایه بهتر از خود بوده، دشمن همیشه تألیف قلوب می‌شده ولی دوست، پاره آجر نصیبش می‌شده است! چون شاعر گفته که هر چه از دوست رسد نیکوست ولو پاره آجر باشد! یعنی اگر مردم ایران نانشان آجر شود، بهتر است که نان فرانسوی‌ها یا انگلیسی‌ها یا آمریکایی‌ها آجر شود! و البته این تقصیر دولت یا ملت نیست و یا شاید تقصیر هر دو باشد. هر جا دولت گفته سخت بگیرید، ملت آسان گرفته و هر جا ملت آسان گرفته دولت سخت گرفته و در مجموع، دل ساده ایرانی‌ها هیچ وقت از تپیدن برای غریبه‌ها هر چند غربی باشند، باز نایستاده! معاون اول رییس‌جمهور در مراسم اختتامیه نمایشگاه بین‌المللی صنعت گفت: اگر ما فقط واردات خود از پژو فرانسه را قطع کنیم، کل فرانسه دچار بیکاری و دردسر می‌شود! و یا اخم کوچکی به انگلیس کنیم همه ملت او را آب می‌برد! پس می‌بینیم یکی از دلایل عدم پیشرفت ایران، رحم به همسایگان است! آن‌ها بسازند و به ما بفروشند تا اشتغالشان تأمین باشد. حالا اگر در ایران بیکاری بود یک کاری‌اش می‌کنیم! بگذارید جمهوری آذربایجان یا ترکیه، سمند ایران را 7 میلیون ولی خود ایرانی‌ها 14 میلیون بخرند! بگذار دلار در برابر تمامی ارزها ساقط شود ولی تا ایرانی زنده است دلار رشد خواهد کرد! اگر حتی دولت تصمیم بگیرد مثلاً کالاهای اسراییلی را هم ممنوع کند، نوکیا و نستله و ... اصلاً خانه‌زاد ایرانی‌ها هستند؛ کی به حرف دولت گوش می‌دهد؟ جنس آمریکایی با تمام مرگ بر آمریکا احترام دارد! اگر پول ملی را مچاله می‌کنند یا با آن سیگار روشن می‌کنند و یا سکه‌های آن را آب می‌کنند و به عنوان فلز سنگین می‌فروشند باکی نیست، در عوض دلار را در لای قرآن نگه می‌دارند و هر چه بسیجی‌تر و سپاهی‌تر، به دلار نزدیک‌تر و ارج و قرب بیش‌تر! زیرا مرگ بر آمریکا برای سیاست است نه اقتصاد. لذا ما می‌بینیم در جبهه مالی اصلاً دشمن قابل شناسایی نیست و یا اصلاً کسی به آن توجه نمی‌کند! اگر تا دیروز به کمک رزمندگان اسلام یک تکه از خاک میهن جدا نشد ولی امروز با دلار به راحتی می‌توان همه جا از خاک ایران را خرید و به نام منطقه آزاد و ویژه در آن ساخت و ساز کرد و به فرهنگ و نظرات ایران بی‌توجه بود. می‌بینیم جنگ ارزی مسأله ساده‌ای نیست. به گفته‌ی وزیر دارایی برزیل "جهان در بحبوحه یک جنگ ارزی است."
گیدو مانتگا هشدار داد: با توجه به این‌که کشورهای قدرتمند با پایین نگهداشتن ارزش پول خود سعی می‌کنند تا مشکلات اقتصادیشان را حل کنند، جهان در یک جنگ ارزی قرار دارد.
وی تصریح کرد: ما در قلب یک جنگ ارزی بین‌المللی هستیم و این موضوع ما را تهدید می‌کند، چرا که رقابت‌پذیری ما را از بین می‌برد.
وی افزود: گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که ژاپن، کره جنوبی و تایوان در حال کاهش ارزش پول خود هستند و ارزش دلار در برابر واحد پول برزیل نیز طی سال جاری 25 درصد کاهش یافته است و این موضوع صادرات برزیل در بازار آمریکا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که اختلاف آمریکا و چین بر سر ارزش‌گذاری نرخ یوان مدت‌هاست که ادامه دارد و آمریکا چین را متهم می‌کند که با پایین نگداشتن نرخ یوان به ارزش صادرات خود کمک می‌کند.
جنگ جهانی ارز هم‌چنان ادامه دارد. هم‌چنین به گزارش حزب‌الله آنلاین به نقل از ایرنا از پایگاه خبری "سی.ان.ان"،‌ وزیر دارایی برزیل اظهار داشت: در نتیجه رقابت قدرت‌های بزرگ برای مداخله در بازار ارز خارجی، یک جنگ ارزی پنهان در جریان است.
گی دومنتگا گفت: اگر چه بعضی معتقدند این مداخله‌ها می‌تواند منجر به کاهش عمومی ارزش پول در سطح جهانی شود، اما یک نظریه رایج این است که این مداخلات به شعله‌ور شدن تنش‌ها در سطح بین‌المللی خواهد انجامید.
وی افزود: ژاپن در ماه جاری پس از شش سال خودداری از مداخله در بازار ارز،‌ به این کار مبادرت ورزید و حدود 20 میلیارد دلار ین فروخت.
به گفته‌ی وی، ژاپن یکی از هفت کشور صنعتی جهان است که در طول 20 سال گذشته از سیاست مداخله ارزی استفاده کرده است، اما اکنون اصول سنتی این کشور در حالی که نرخ‌های بهره خیلی به صفر نزدیک هستند و سیاست‌های پولی رایج اثر خود را از دست می‌دهند، در بسیاری کشورها جا باز کرده است.
سید‌احمد حسینی ماهینی
ماهین نیوز 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد