مقدمه: برای درک کار و همت مضاعف کافی است به اتفاقات اطراف خود به دقت نگاه کنیم :
اتفاق مبارکی که پس از اعلام این نظریه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی افتاد رونمایی از نسل سوم سانتریفیوژها است درواقع نسل سوم به ما می گوید که چگونه کار مضاعف کنیم .
همت مضاعف یعنی چه :مضاعف طبیعتا بمعنی دوبرابر به تعریف ریاضی نیست بلکه بیش از یک برابر را بیان می کند بنابر این اگر سانتریفیوژهای نسل سوم 6 برابر نسل اول تولید دارند میتوان به معنی کار مضاعف تلقی کرد . و کسانی که این سانتریفیوژ ها را ساخته و یا ابداع کردند دارای همت مضاعف بوده اند.
مهندسی این عمل: کافی است این عمل را کالبد شکافی کنیم تا همت مضاعف و کار مضاعف خود را نشان دهد.
ابتدا طرح کلی :
هدف : بالابردن میزان بازدهی و استفاده از حداکثر ظرفیتهای موجود برای رفع نیازهای جامعه .
هدفهای فرعی : استراتژیها:
بیان نیازها و اولویت های آن در سطوح مختلف محلی ، شهری ، استانی ، ملی ، منطقه ای و جهانی
تعریف کار وهمت
باید دانست کار باید منتج به محصول باشد لذا دور زدن یا تلاش بی هدف کار محسوب نمی شود
ارزش گذاری برای کار و همت باید دانست هرنوع محصولی نیز نباید حمایت شود بلکه محصولات در چارچوب مقررات اسلامی تعریف و ارزش گذاری شود مثلا تولید انبوه و دوبرابر یا چند برابر مواد مخدر کار مضاعف یا همت مضاعف نیست بلکه بر عکس کشف و انهدام آن کار مضاعف و همت مضاعف را می طلبد.
ایجاد انگیزه برای کار مضاعف : عقده های انباشته تاریخی ایرانیان بر اثر سرکوفت غربی ها یک انگیزه مثبت برای کار مضاعف و همت مضاعف است ولی این انگیزه موقتی است و با دویا چند پروژه اشباع میشود. هر انگیزه دیگر حتی سلسله مراتب مازلو هم همینطور است تنها انگیزه ای که بی نهایت است خدا جویی و بندگی ذات اقدس الهی است یعنی باید برای خدا کار کرد و مامور به تکلیف بود.
سازماندهی : طبیعی است این امور نباید در حد شعار باقی بماند. به همین منظور تاسیس یا بنیان نهادی به این منظور زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با همکاری ارگانهای اجرایی لشکری کشوری لازم است . بهترین عناصر برای این کار مدیران موفق هستند. میتوان از نخبگان ومدیران موفق که در کارنامه خود همت عالی را دارند در سطوح مختلف سازمانی استفاده کرد.
هدایت عملی : باید تاکتیک ها از استراتژیها بیرون بیاید و بخشنامه ها و دستور العملهای لازم زیر نظر این سازمان تهیه واعلام گردد تا هرکس وظیفه خود را بداند.
بررسی نتایج: طبیعی است رها کردن کار به حال خود نمیتواند موثر باشد لذا باید هرماه یا هر هفته و در برخی موارد هرروز نتایج بررسی شود و با اهداف تطبیق شود.
اصلاح ناراستی ها : انحراف از اهداف یا عقب ماندگی از طرح زمان بندی بعنوان ناراستی یا مشکل شناخته میشود و باید علل آن بررسی و در رفع آن کوشید.
ارایه گزارش : نهایتا مردم و مسئولین همیشه در انتظار دریافت نتایج هستند بی خبر گذاشتن آنها به معنی بی اهمیت کردن طرح است لذا باید بطور ادورای گزارش هایی به مسئولین و در نهایت به مقام معظم رهبری داده شود و ایشان بر اساس صلاحدید آن را برای مردم باز گو کنند یا مجوز باز گو کردن آن را به مسئولین بدهند